Välkommen till Kalvö

Kalvö, som ofta benämns som kalvöarna, ligger i Vänern rakt ut till väster om Sjötorp. Du når Kalvöarna med båd endast ett par distansminuter ut från Sjötorps hamn.

Kalvöarna är till större del ett fågelskyddsområde och naturreservat. Det inte många vet är att en av de två ursprungliga öarna Hemön fram till 1963 var bebodd. En liten gård i form av ladugård och hus finns kvar men används numera som sommarbostad. Den andra ön heter Österön.  Dessa öar förbinds av långa stenbryggor som är en rest från tiden då det bedrivdes jordbruk på Kalvö.

Kalvöarna karta

Karta för området Kalvö.

Njut av kalvöarnas badvikar

Kalvö är ett lättillgängligt paradis i Mariestads skärgård, särskilt för dem som har tillgång till båt på Torsö och i Sjötorp. Här hittar du fantastiska badvikar som erbjuder både kala stenhällar och mindre stränder.

Badvik på KalvöarnaUnder soliga sommardagar är det gått om båtar med badsugna som lagt till vid någon av dessa naturhamnar.

Kalvöarna

Även om det är många båtar finns det goda chanser att du hittar en egen liten plats att lägga till båten och ändå få en liten privat sfär.

Förutom att bada kan du vandra runt på ön och uppleva en fantastisk sjönära natur.

På kalvö finns numera ett par bryggor att lägga intill vid och även två komposteringstoaletter. Det finns även kompletterande bryggor för att underlätta av- och påstigning för dem som färdas med kanot och kajak.