Sjötorp vid Göta kanal och Vänern

En av Vänerns pärlor

Sjötorp, en av Vänerns pärlor, har präglats av Göta Kanal, varvsverksamhet och fiske i ett par hundra år. I dag är det en av de mest eftertraktade turistorterna vid Vänern.

Här kan man njuta av fantastiska cykelvägar utmed kanalen eller en tur med en Vänerslup ute på sjön eller på Göta Kanal. Strosa omkring i samhället och titta på slussverksamheten där båtar från olika nationer tar sig igenom de olika slussarna. En unik sevärdhet.

Sjötorp, en sommaridyll

Sjötorp har också ett stort antal sommaraktiviteter som startar på våren med utdockningen från torrdockan där båtar har renoverats under vintern. Kanalens öppnande i maj firas med salut. Sedan följer Sjötorpsdagarna, midsommarfirandet, marknaden, kanalsimmet med flera hundra deltagare och körfestivalen i augusti. Detta är bara några exempel på vad som erbjuds turisterna.

Båtlivet är naturligtvis stort på Vänern och vid Sjötorp. Danska, norska och tyska båtturister är vardag i samhället där de flesta stannar till innan färden går vidare ut på Vänern eller i Göta Kanal.

Upplev Göta kanal

En cykeltur utmed Göta Kanal är den ultimata naturupplevelsen. Med en frukost eller lunchkorg kan man stanna till vid någon av de många rastplatserna som är ordningsställda utmed kanalen och njuta av stillheten, naturen och båttrafiken.
Det finns vandrarhem, pensionat och stugboende för de som vill övernatta. Det finns restauranger och caféer och en fiskaffär som förser den som vill köpa rökt fisk  eller färdiga fiskrätter för att äta ute i det fria.

Här finns också stora möjligheter till sjönära boende för de som vill bosätta sig i denna idyll. Titta gärna under rubriken boende eller varför inte etablera ditt företag här. Förena verksamheten med denna livskvalitet.

Välkommen till denna sommaridyll vid Vänern och Göta Kanal